(Izvor: Ilustracija)

Otvoreni program - Pravljenje pekmeza, džema, marmelade

Otvoreni program prije 4 godine

Danas smo u Jutarnjem programu govorili o tome kako se prave pekmez, džem, marmelada, bestilj i specijalitet koji se zove šljive u kreču. Svi ovi voćni delikatesi dobijaju se preradom voća, ali se razlikuju s obzirom na vrstu, količinu voća, dijelove voća koji se koriste, a zatim i dodatke - poput šećera. Različita im je i gustina. O svemu ovome razgovarali smo sa Hajrom Dobratići koja već godinama pravi ove voćne poslastice koje nas zimi griju i raduju – bilo da ih samo mažemo na hljeb ili koristimo u kolačima i palačincima...

Razgovarala – Indira Šehić

radio
Preporučeno
Radio koji svakodnevno u Sudanu prima očajne pozive u pomoć
Svijet prije 2 godine

Glas doktorice u ratom pogođenom Sudanu drhti. Ona putem WhatsAppa ostavlja poruku s brojem mobilnog telefona...

Švicarski radio isprobao vještačku inteligenciju kao voditelja programa
Oko svijeta prije 2 godine

Glasovi zvuče kao poznate ličnosti, muzika sadrži trendovske plesne ritmove i hip-hop sinkope, a šale i smijeh...

Na današnji dan emitiran prvi radijski prijenos iz Sarajeva
Aktuelnosti prije 2 godine

Nakon samo četiri dana od oslobađanja Sarajeva, 1945. godine, sa radom je krenuo Radio Sarajevo, preko male ra...

Afganistanska radio stanica koju vode žene nastavila emitirati program uprkos zabrani
Svijet prije 2 godine

Radio stanica koju vode žene u sjeveroistočnom Afganistanu nastavila je s emitiranjem nakon što su je zvanični...

Talibani zatvorili afganistansku radiostanicu koju vode žene jer je emitovala muziku
Svijet prije 2 godine

Radiostanica na sjeveroistoku Afganistana, u kojoj program uređuju žene, zatvorena je zbog puštanja muzike tok...

Sport 3, 20.06.2022.

Sport Federalnog radija u ovom izdanju donosi: Naša najbolja plivačica Lana Pudar nakon osvajanja odličnog osm...